מדוביק - עוגת דבש רוסית - Medovik
קינוח מושלם לראש השנה או לכל חובבי עוגות הדבש..
מדוביק (ברוסית: Медовик) היא עוגת שכבות סלביות ופופולארית במדינות ברית המועצות לשעבר. המרכיבים העיקריים הם דבש וחלב מרוכז/ריבת חלב.
הקינוח ידוע בזמן ההכנה הארוך שלו. כי העוגה מורכבת משכבות של מרקם ספוג עם מילוי שמנת/ריבת חלב ולעיתים קרובות מכוסה באגוזים או פירורים העשויים משאריות חיתוך השכבות.. בעוד שהשכבות הדקות מתקשות זמן קצר לאחר היציאה מהתנור, לחות המלית שוב מרככת אותה עם הזמן..
העוגה נוצרה במאה ה -19 באימפריה הרוסית על ידי שף צעיר שביקש להרשים את הקיסרית אליזבת אלכסייבנה, אשתו של אלכסנדר הראשון. הקיסרית אליזבת לא יכלה לסבול דבש, וכל מנה שנעשתה איתה הכעיסה אותה. אולם יום אחד קונדיטור צעיר במטבח הקיסרי לא ידע זאת ואפה עוגה חדשה עם דבש ושמנת חמוצה עבה. באופן מפתיע, ולא מודעת לתכולת הדבש, הקיסרית אליזבת התאהבה מייד בעוגה הטעימה.
דוביק זכה לפופולריות העזה שלו בתקופה הסובייטית. כיום ישנן וריאציות רבות של מדוביק: עם חלב מרוכז, קרם חמאה או רפרפת.
מצרכים:
לשכבות העוגה:
- 100 גרם חמאה
- 4 כפות (80 גרם) דבש
- 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
- 450 גרם קמח
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
לקרם שמנת חמוצה:
- 520 גרם שמנת חמוצה
- 1/2 כוס ריבת חלב
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. בקערת זכוכית חסינת חום טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ודבש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים. מחממים עד שחמאה נמסה לחילוטין והסוכר נמס.
3. מורידים מהאש, מיד מווסיפים סודה לשתייה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות עד שנוצר בצק רך וחלק.
4. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לשכבה דקה ככל הניתן. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שארית הבצק שומרים לשלב מאוחר יותר.
5. דוקרים את שכבת הבצק בעזרת מזלג. אופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה. ניתן גם לאפות 2 שכבות במקביל באותה תבנית. אופים את כל שכבות העוגה ונונתים להתקרר. לבסוף, אופים גם את שאריות הבצק ומניחים בצד.
6. מכינים את הקרם: בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקצפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל השמנת החמוצה וריבת החלב עד לקבלת קרם חלק.
7. הרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת, מעליה מורחים 3-4 כפות גדושות של קרם. מעל הקרם מניחים שכבת עוגה נוספת. כך חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות. לבסוף מורחים את הקרם גם על החלק העליון של העוגה וההצדדים.
8. מרסקים את שאריות הבצק האפויות לכדי פירורים. עוטפים את העוגה בפירורים.
9. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
The Cooking Foodie - Israel
- צלי בקר
מתכון צלי בקר ברוטב פפריקה עם ערכים תזונתיים למ
- מאכלי רחוב והזריזים שמכינים אותם
- עגבניות - השימוש והשימור
עגבניה חשובה מאוד לבריאות.
- לחם נהן
- קוקיס שוקולד הכי עסיסיים
לחמם תנור מראש ל-180 מעלות מרכיבים: 100 גרם
- קרקרים שיפון בקלי קלות
נחטפים במהירות מרכיבים: 100 גרם קמח שיפון 100
- מתכוני בריאות לפסח BeOK
בכל חג אנו שומעים תלונות רבות על עליה במשקל ועל מא
- חזה עוף בתנור על עגבניות שרי צלויות
מאת השף צ'רלי פדידה, מתכון של חברת "ליימ
- בראוניז בננה שוקולד בעיטור לוטוס
מאת אבינועם ארביב
- אפית לחם ביתי
המתכון פשוט קל ולא דורש הרבה זמן ומאמץ, ולכן מת
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- לחם מקמח מלא [אבי מ.] - לחם מקמח מלא בשילוב קמח רגיל לקבלת לחם.
- עוגת שוקולד [יפעתן] - עוגה מעולה קוצרת מחמאות תמיד - זכויות שמורות למירה
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת נקניק מדהימה !!!! [אודם] -
- מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה [אבי מ.] -
- מרק אפונה פיקנטי [אבי מ.] -