Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 13:40
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורק טורקי אותנטי

חומרים:
  • 1 קג קמח
  • 2 כוסות ועוד שליש מים (אפשר להוסיף עוד כף עד שתיים של מים אם מרגיש לכם שהבצק צריך )
  • 1 כף מלח
  • 1 כף חומץ
  • 2.5 -2 כוסות שמן
למילוי גבינה 
  • 400 גרם מוצרלה
  • 400 גרם בולגרית מעודנת
  • 4 ביצים L
למלית תרד /תרד גבינה -
  • אם רוצים תרד פשוט לקצוץ (בערך 400 גרם לחצי כמות בצק )
  • מעל - ביצה טרופה עם קורט מלח
  • 1/2 כוס שומשום

אופן הכנה :
  1. לקערת המיקסר הכניסו שתי כוסות מים ,מלח ,חומץ וקמח .החלו ללוש הוסיפו תוך.כדי לישה את יתרת המים.
  2. לושו 8-9 דקות.
  3. חלקו את הבצק ל-16 כדורים ,הניחו בתבנית ושפכו מעל את השמן .
  4. תנו לבצק מנוחה שעה לפחות (אם בא לכם אפשר להכניס ללילה במקרר).
  5. הוציאו ושטחו למעין פיתה . הניחו מכוסה לעוד שעה מנוחה .
  6. ערבבו את כל חומרי מלית הגבינה
  7. שמנו טוב את משטח העבודה בשמי של השריית הבצק ופתחו בעדינות כל כדור בצק עד שקיפות .
  8. מלאו את הבצק וגלגלו לצורת הבורק .זכרו לשמן במהלך הפתיחה בכדי שהבצק לא יתייבש .
  9. הברישו בביצה ופזרו שומשום. אפו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד הזהבה .בערך 25-30 דקות
  10. אם נותר שמן על המגש פשוט נקזו
אם בא לכם לקבל רעיונות נוספים למילויים צפו במתכון שבלינק -
https://youtu.be/IU43fuRexCs
שפה: עברית ::: 881
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר