בורקס פילו גבינות
בורקס עליי פילו מתפצח עם מילוי גבינות עסיסי וטעים, מאפה מושלם לשבת בבוקר.
מתאים לכ-6-8 סועדים
תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ
מצרכים:
למילוי:
לציפוי מעל:
אופן הכנה:
אינסטגרם:
https://www.instagram.com/heninthekitchen/
מתאים לכ-6-8 סועדים
תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ
מצרכים:
- 1 חבילת עליי פילו מופשרת לילה במקרר. כ-14-15 עלים (500 גרם)
- כחצי כוס שמן למריחה על העלים
למילוי:
- 1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)
- 1 קופסה גבינת שמנת (225 גרם)
- 1 חבילה גבינת חמד מגורדת (250 גרם)
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 ביצה
- 1 כף קורנפלור
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
לציפוי מעל:
- ביצה מעורבבת עם מעט מלח
- מעט שומשום
אופן הכנה:
- • לחמם תנור ל-180 מעלות.
- • לערבב בקערה את כל חומרי המילוי. להעביר לשקית זילוף ולגזור את השפיץ של שקית (לא חייב).
- • לקחת עלה פילו להניח על משטח העבודה. (להקפיד שעליי הפילו יהיו מכוסים במגבת בינתיים כשעובדים על הבורקס). למרוח אותו בשמן. לקחת את המילוי ולזלף פס של מילוי בקצה העלה. אפשר גם להניח עם כפית. לגלגל פעם אחת מעל המילוי, לקפל את השוליים בצדדים ולהמשיך לגלגל לגליל ארוך ודק.
- • להניח את הגליל בתוך תבנית אפייה עגולה משומנת מעט. ליצור כך עוד גלילים של פילו ממולא גבינות ולהתחיל ליצור בתבנית האפייה שבלול גדול מהחוץ כלפי פנים. (לא חייב תבנית עגולה סגורה, אפשר גם להניח ישירות על תבנית אפייה של תנור מרופדת בנייר אפייה, במקרה זה כדאי להתחיל את השבלול מהאמצע כלפי חוץ).
- • למרוח מעל המאפה ביצה מעורבבת עם מעט מלח ולפזר מעט שומשום.
- • להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות או עד שפני המאפה משחים יפה.
- • הערה- אפשר להוסיף למילוי הגבינות חציל קלוי\ זיתים קצוצים\ תרד מאודה\ פטריות מטוגנות.
אינסטגרם:
https://www.instagram.com/heninthekitchen/
שפה: עברית ::: 271
עוד ווידאו
- חטיפי גרנולה
למדו להכין חטיפי גרנולה בריאים ואורגניים באמצעות מ
- עוגת דבש בטעם של פעם
עוגת דבש ב-5 דק' הכל בקערה קישור למתכון - htt
- ספגטי ללא גלוטן בשמנת פסטו
דרגת קושי - קל זמן הכנה - 30 דקות מספר סועדים &n
- מהחלב ועד לגבינה
אנו מלווים את התהליך בסופו נוצרות גבינות
- בורק טורקי אותנטי
חומרים: 1 קג קמח 2 כוסות ועוד שליש מים (אפשר
- ה'לוואה הודית
- 4 מתכונים מומלצים לשבועות בוידאו אחד!
4 מתכונים מומלצים לשבועות 2022 בסרטון וידאו אחד!
- המבורגר פטריות
מאת עדי סימן-טוב המרכיבים 1 בצל 300 פט
- לחם ללא לישה
אפייה בבית בריאות יוסי בכר
- איך מקלפים שום בקלות
רנטה בן דוד
קטגוריות
תגובות אחרונות
497060 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- גלילות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות [אבי מ.] -
- בריגדרוס [אבי מ.] -
- סלט חלומי פטריות [lililev] -
- גיוזה - כיסונים יפניים [אבי מ.] - כיסוני בצק דקיק במלית בשר, תרד ופטריות
- רוטב צרפתי לסלט [אבי מ.] -
- עוגת גבינת ריקוטה (חלבי) [richs] - המתכונים של ריצ'
- עוגת שוקולד חגיגית [אבי מ.] - עוגת שוקולד בציפוי שוקולד לבן