Pesto
תפריט
ש', 14 דצמ 2024, 09:57
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורקס פילו גבינות

בורקס עליי פילו מתפצח עם מילוי גבינות עסיסי וטעים, מאפה מושלם לשבת בבוקר.
מתאים לכ-6-8 סועדים
תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ
מצרכים:
  • 1 חבילת עליי פילו מופשרת לילה במקרר. כ-14-15 עלים (500 גרם)
  • כחצי כוס שמן למריחה על העלים

למילוי:
  • 1 קופסה גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 קופסה גבינת שמנת (225 גרם)
  • 1 חבילה גבינת חמד מגורדת (250 גרם)
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

לציפוי מעל:
  • ביצה מעורבבת עם מעט מלח
  • מעט שומשום

אופן הכנה:
  1. • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. • לערבב בקערה את כל חומרי המילוי. להעביר לשקית זילוף ולגזור את השפיץ של שקית (לא חייב).
  3. • לקחת עלה פילו להניח על משטח העבודה. (להקפיד שעליי הפילו יהיו מכוסים במגבת בינתיים כשעובדים על הבורקס). למרוח אותו בשמן. לקחת את המילוי ולזלף פס של מילוי בקצה העלה. אפשר גם להניח עם כפית. לגלגל פעם אחת מעל המילוי, לקפל את השוליים בצדדים ולהמשיך לגלגל לגליל ארוך ודק.
  4. • להניח את הגליל בתוך תבנית אפייה עגולה משומנת מעט. ליצור כך עוד גלילים של פילו ממולא גבינות ולהתחיל ליצור בתבנית האפייה שבלול גדול מהחוץ כלפי פנים. (לא חייב תבנית עגולה סגורה, אפשר גם להניח ישירות על תבנית אפייה של תנור מרופדת בנייר אפייה, במקרה זה כדאי להתחיל את השבלול מהאמצע כלפי חוץ).
  5. • למרוח מעל המאפה ביצה מעורבבת עם מעט מלח ולפזר מעט שומשום.
  6. • להכניס לתנור לאפייה של 40-50 דקות או עד שפני המאפה משחים יפה.
  7. • הערה- אפשר להוסיף למילוי הגבינות חציל קלוי\ זיתים קצוצים\ תרד מאודה\ פטריות מטוגנות.

אינסטגרם:
https://www.instagram.com/heninthekitchen/
שפה: עברית ::: 271
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר